Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Περίληψη Χαραυγής στα Ελληνικά

  Η Χαραυγή είναι χωρισμένη σε τρια χωριστά "βιβλία", ή τμήματα. Το πρώτο μέρος περιφράφει το γάμου και μήνα του μέλιτος της Μπέλα και του Έντουαρτ, τον οποίων περνάνε σε ένα ιδιωτικό νησί έξω από τις ακτές της Βραζιλίας. Ο Έντουαρτ πταγματοποιεί την επιθυμία της Μπέλα. Μερικές μέρες αργότερα, Η Μπέλα αντιλαμβάνεται ότι είναι έγκυος και ότι για την κατάστασή της προχωρά αφύσικα γρήγορα. Μετά από επικοινωνία με τον Κάρλαϊλ , που επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη της, η ίδια και ο Έντουαρτ αμέσως επιστρέφουν στο σπίτι τους στο Φόρκς της Ουάσιγκτον. Ο Έντουαρτ, ανήσυχος για την κατάσταση της Μπέλα και τις πιθανές συνέπειες της εγκυμοσύνης στην υγεία της, της προτείνει να "ρίξει" το μωρό, όσο ακόμα μπορεί . Ωστόσο, η Μπέλα θέλει να κρατήσει το παιδί και έτσι θα επικοινωνεί με τη Ρόζαλι για υποστήριξη, γνωρίζοντας ότι Ρόζαλι πάντα ήθελε παιδιά.
  Το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος είναι γραμμένο από την άποψη του Τζέικομπ, και εξελίσσεται καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Μπέλα και του τοκετού. Η ομάδα τοων λυκανθρώπων της φυλής Κουίλαγιουτ, μη γνωρίζοντας τι κίνδυνο μπορεί να δημιουργήσει το έμβρυο, κάνουν σχέδια για την καταστροφή του, έστω κι αν πρέπει να σκοτωθεί και η ίδια η Μέλα για να πραγματοποιηθεί. Ο Τζέικομπ διαμαρτύρεται έντονα και φεύγει, και φτιάχνει τη δική του ομάδα με την Λία και τον Σέθ Κλιάρουότερ. Η Μπέλα σύντομα γεννά, αλλά το μωρό σπάζει πολλά από τα οστά της και χάνει τεράστιες ποσότητες αίματος. Προκειμένου να σώσει τη ζωή της, ο Έντουαρντ την δαγκώνει, μεταμορφώνοντας την σε βρυκόλακα. Ο Τζέικομπ, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη γέννηση, σχεδόν αμέσως "αποτυπώνει"-μία ακούσια αντίδραση στην οποία ένας λυκάνθρωπος διαπιστώσει την αδελφή ψυχή του-στην νεογέννητη κόρη του Έντουαρτ και της Μπέλα, Ρενέσμι.
  Το τρίτο τμήμα της Χαραυγής, πάει πίσω στην οπτική γωνία της Μπέλα, που τη βρίσκει μεταμορφομένη σε βρυκόλακα και να απολαμβάνει την καινούργια της ζωή και ικανότητες. Ωστόσο, το βαμπίρ Ιρίνα ονομάζει τη Ρενέσμι "αθάνατο παιδί", ένα παιδί που έχει μετατραπεί σε βαμπίρ. Επειδή τα "αθάνατα παιδιά" είναι ανεξέλεγκτα, η δημιουργία τους έχει απαγορευτεί από τους Βολτούρι. Μετά την παρουσίασή του ισχυρισμού της Ιρίνα στους Βολτούρι, αυτοί σχεδιάζουν την καταστροφή της Ρενέσμι και των Κάλεν. Σε μια προσπάθεια να τη σώσουν, οι Κάλεν συγκεντρώνουν βαμπίρ από όλο τον κόσμο, για να σταθούν ως μάρτυρες και να αποδείξουν στους Βολτούρι ότι η Ρενέσμι δεν είναι ένα «αθάνατο παιδί». Μετά την συγκέντρωση των συμμάχων και των μαρτύρων από τους Κάλεν, οι Βολτούρι ανακαλύπτουν ότι έχουν παραπληροφόρηθει και αμέσως εκτελούν την Ιρίνα για το λάθος της. Ωστόσο, παραμένουν αναποφάσιστοι για το αν η Ρενέσμι θα πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή για τη μυστική ύπαρξει των βρικολάκων. Τότε, η Άλις και ο Τζάσπερ, που είχαν εγκαταλείψει από πριν την αντιπαράθεση, επιστρέφουν με το Νάχουελ ένα 150χρονο βαμπίρ, μίξη ανθρώπου και βρυκόλακα, όπως η Ρενέσμι. Αυτός δείχνει ότι η διασταυρώσεις δεν κάνουν κακό στο μυστικό των βρικολάκων, και οι Βολτούρι φεύγουν. Η Μπέλα, ο Έντουαρτ και η κόρη τους επιστρέφουν στο σπίτι τους, όπου μπορούν πια να ζήσουν μια ήρεμη,χαρούμενη και αιώνια ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου